Kenali dan Jana Income Dengan BITCOIN


Apakah Maksud BitCoin?
Anda akan mengenali apakah itu bitcoin melalui artikel ini. Jadi selepas ini, anda akan betul-betul faham tentang Bitcoin dan kelebihannya.

Di dalam artikel ini, saya tidak mahu membuat anda pening kepala dengan segala terma dan bahasa yang berbelit-belit. Secara dasarnya, anda perlu memahami Bitcoin :
 • Bitcoin adalah emas digital.
 • Matawang dan emas adalah berbeza sifat.
 • Bitcoin tidak dimiliki oleh mana-mana negara atau syarikat.
 • Konsep bagi duit adalah ia boleh dicetak tetapi konsep bagi emas dan bitcoin adalah sama iaitu tidak boleh dicetak dan ia hanya boleh dilombong.
 • Bitcoin dilombong secara digital (*link ke bitcoin mining)

 • Bitcoin sudah semakin diterima oleh kebanyakan syarikat bermula dari syarikat kecil hinggalah kepada syarikat gergasi seperti Microsoft, Virgin Airlines dan Expedia (membeli tiket penerbangan dan tempahan hotel).
 • Sekiranya anda obses mengenai pelaburan emas dan betapa memikirkan bahawa emas suatu hari akan naik lebih dari 1000%, janganlah anda terkejut apabila mengetahui pada tahun 2011, 1 unit Bitcoin hanya bernilai $0.10 dan pada hari ini telah naik menjadi $250 untuk satu Bitcoin (melebihi 1000% dalam waktu 4 tahun) dan nilai ini akan terus menaik.
 • Perniagaan menggunakan emas telah dipraktikkan sejak azali lagi. Sekarang adalah masa untuk menggantikan wang kertas dengan bitcoin yang menggunakan konsep yang sama dengan emas.
 • Kesedaran mengenai bitcoin masih sangat minimum bukan sahaja di dalam negara tetapi secara global.
 • Di dalam post yang seterusnya, kami di Bitcoin Malaysia akan mengulas dengan lebih lanjut tentang kelebihan Bitcoin berbanding dengan wang kertas, bentuk-bentuk Bitcoin (anda pasti terkejut nanti) selain berbentuk digital, bagaimana untuk membeli dan menjual Bitcoin serta bagaimana untuk menyimpan Bitcoin.


.

Kredit : Bitcoin Malaysia
7 Responses to "Kenali dan Jana Income Dengan BITCOIN"

 1. If you are searching for the biggest Bitcoin ad network, try out MellowAds.

  BalasPadam
 2. If you are looking for the best bitcoin exchanger, then you should pick YoBit.

  BalasPadam
 3. Claim free bitcoins at Moon Bitcoin. 29 satoshi every 5 mins.

  BalasPadam
 4. Over at Bonus Bitcoin you can get faucet bitcoins. 300 to 5,000 satoshis per 15 mins.

  BalasPadam
 5. If you are trying to buy bitcoins online, Paxful is the #1 source for bitcoins as it allows buying bitcoins by 100's of different payment methods, such as MoneyGram, Western Union, PayPal, Credit Cards and they even allow converting your gift cards for bitcoins.

  BalasPadam
 6. Are you tired of looking for bitcoin faucets?
  Double your claimed satoshis with this advanced BITCOIN FAUCET ROTATOR.

  BalasPadam
 7. Easy crypto multicurrency mining software & 1-click graphic miner.

  Mine effectively with your computer or smartphone. Download MINERGATE.

  BalasPadam